Fej
.

Elérhetőségek, edzők, segítőink!

 

Kedves Barátaink, Rögbisek, Szurkolók és Vendégek!

Tavaly a LIGET-BRATYÓ Öregfiúk emlékmérkőzés köré szerveztük az első Sunshine rugbyt. Idén, a 2016 évtől olimpiai sportággá váló 7’s (sevens) rugby bemutatását és népszerűsítését tűztük ki célul. Sportágunk fiatalos lendületét hangsúlyozandó, most egyetemi-főiskolai és ifjú sportolókból álló csapatokat hívtunk meg a rendezvényre. Természetesen nem feledkeztünk meg a Hölgyekről sem, ezzel bemutatva az egyre dinamikusabban fejlődő magyar női rögbit!
Reményeink szerint ezzel folytathatunk egy olyan évente megrendezésre kerülő programot, ami a hazai rögbi épülését és elismertetését szolgálja majd. Családi rendezvénynek szánjuk, a sportág nemes hagyományaira építve, ahol minden korosztály, Hölgyek- Urak, Lányok- Fiúk, megtalálják a szórakozás lehetőségét. A játék öröméért és az újra együtt töltött órák varázsáért játszott rögbit szeretnénk népszerűsíteni hazánkban is. A nagy rögbis nemzeteknél bevált, tavaly az első rendezvény nagy sikert aratott:
 
Találkozzunk idén is az Agárdi Parkerdőben:

SUNSHINE RUGBY
Agárd 2010
július 31.

Programok:

Kezdés 11.00 órától:

A rögbipályán:

 • bemelegítés, szabályismertetés a közönségnek, hangosítással
 • csapatok bemutatása
 • 7’s rugby mérkőzések (férfi és női)

Az edzőpályán 17.00 órától:

 • rögbi oktatás érdeklődőknek
 • rögbi labda-rúgó verseny gyerekeknek
 • kapura rúgó verseny fiataloknak, szülőknek (dropp és állított rúgás)

A büfénél 18.00 órától:

 • gulyásfőzés
 • eredményhirdetés, díjátadás
 • zene, evés-ivás, beszélgetés a rögbiről

Résztvevő csapatok:

Női sevens rugby:

 • Fehérvári Vadkanok Női csapata (Székesfehérvár)
 • Gödöllői Démonok (Szent István Egyetem)
 • AG’s Angels (házigazda)

Férfi sevens rugby:

 • ÁVF Vak Mókusok (Általános Vállalkozási Főiskola, Budapest)
 • BGF (Budapesti Gazdasági Főiskola)
 • Gödöllői Ördögök (Szent István Egyetem)
 • Velencei Kék Cápák (a szomszéd vár harcosai)
 • FM Sunshine Boys (Fejér megyei vidám rögbis fiúk, házigazda)

A programon részt vesz és támogatja a Fejér Megyei Vöröskereszt

A belépés díjtalan!
Jó szórakozást kívánunk!
a szervezők nevében: Váczi Péter


----------------------------------------------------------
SUNSHINE RUGBY

Agárd 2009

Kedves Öregfiúk, Rögbisek, Szurkolók és Vendégek!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén mi rendezhetjük meg a szokásos évi
LIGET - BRATYÓ emlékmérkőzést.
Szeretnénk méltó körítést adni ennek a szép hagyománynak, ahol szeretett csapattársunkra, Tóth Pistára és volt klubunkra a Liget SE-re emlékezünk. Reményeink szerint ezzel útjára indíthatunk egy olyan évente megrendezésre kerülő programot, ami a magyar rögbi fejlődését és népszerűsítését szolgálja majd. Családi rendezvénynek szánjuk, a sportág nemes hagyományaira építve, ahol minden korosztály, Hölgyek- Urak, Lányok- Fiúk, megtalálják a szórakozás lehetőségét. A játék öröméért és az újra együtt töltött órák varázsáért játszott rögbit szeretnénk népszerűsíteni hazánkban is. A nagy rögbis nemzeteknél bevált, itt az ideje, hogy mi is megpróbáljuk!
Kezdjük el itt és most, az Agárdi Parkerdőben:

SUNSHINE RUGBY
Agárd 2009
július 04.

Programok:

14.00 órától:

 • gulyásfőzés
 • rögbis klippek vetítése a büfé teraszán
 • rögbi oktatás érdeklődőknek
 • rögbi labda-rúgó verseny gyerekeknek
 • kapura rúgó verseny fiataloknak, szülőknek (dropp és állított rúgás)

 

15.30 órától:
Bemelegítések - szabályismertetés
A mérkőzések alatt élő szakkommentár, hangosítás, bevonuló zenék
 
16.00 órától:
Velence-tavi Vikingek Utánpótlás Rögbi - Fehérvár Rögbi Klub
utánpótlás mérkőzés

16.30 órától:
AG’s Angels - Fehérvár Rögbi Klub
leány-női sevens mérkőzés

17.00 órától:
Liget SE Öregfiúk - Old Boys Ligaválogatott
Liget-Bratyó jótékonysági emlékmérkőzés

 

Jó szórakozást kívánunk!
A belépés ingyenes!

a szervezők


 

Agárdi Parkerdő Sport és Szabadidő Központ megközelítése:


Budapest felől autóval:

 • a 7-es főúton beértek Gárdonyba, az első lámpás kereszteződésnél egyenesen tovább, a jobb oldalon lévő ALDI hipermarketet elhagyva, a Rendőrségnél beérkeztek Agárdra, következik a második lámpás kereszteződés. Ott is egyenesen tovább, körülbelül 500 m után figyeljetek baloldalra, meglátjátok a Csutora éttermet, fehér kerítés, egy színes szakács szobor áll a kapuban a járdán. (térkép: sárga zászló) Valahova kiteszünk egy nyilat rugby felirattal, balra fordultok, kb. 300 m egyenesen, majd jobbra kb. 100 m és meglátjátok a Parkerdőt, ott is lesz tábla. (térkép: kockás zászló)

Fehérvár felől autóval:

 • a 7-es főúton beértek Agárdra, kb. 500 m után jobb oldalon lesz a Csutora étterem, fehér kerítés, egy színes szakács szobor áll a kapuban a járdán. (térkép: sárga zászló) Valahova kiteszünk egy nyilat rugby felirattal, előtte jobbra fordultok, kb. 300 m egyenesen, majd megint jobbra kb. 100 m és meglátjátok a Parkerdőt, ott is lesz tábla. (térkép: kockás zászló)

Öregfiúk és játékosok! Akik esetleg vonattal érkeznek, azokért kimegyünk kisbusszal az Agárdi állomásra, hívjatok telefonon: 06 20 550 1256 , a rendezvény végén a visszaútról is gondoskodunk!

A szervezők nevében: Váczi Péter

 

Sunshine rugby Agárd 2009 - utólagos beszámoló
számos kép innen letölthető

Napsütés, jó idő, idilli környezet, kiváló bográcsgulyás, rég nem látott barátok, csapattársak, ellenfelek, jókedv, nevetés és rögbi, rögbi, rögbi, minden mennyiségben, tekintet nélkül korra, nemre!
Ez egy jó hangulatú sportos szombat délután receptje és természetesen egy kis szervező munka, ill. egy új kezdeményezésekre nyitott városvezetés, segítő kezet nyújtó városgazdálkodási kft.
Az autópályán és a 7-es főúton uralkodó közlekedési káosz miatt kis csúszással indult a rendezvény, de ez a meleg miatt talán nem is volt nagy probléma.
Az AG’s Angels leányai fogadták az érkező Öregfiúkat, informálták a látogatókat, jó hostessként kisérték a helyszínekre a vendégeket, résztvevő csapatokat. A Velencetavi-Vikingek néven egyesült Agárdi és Pázmándi fiúcsapat és edzőjük Péter Balázs, Ormay Zsolttal együttműködve biztosították a technikai előkészítést, pályát vonalaztak, kaput magasítottak, felszerelést pakoltak, berendezték a gulyásfőzés helyszínét. Soós Dani és segítői biztosították a hang és videó technikát, szakkommentárral színesítették a mérkőzéseket, zenével és interjúkkal töltötték ki a szüneteket.
Ormay Gabi az agárdi anyukákkal és az angyalokkal megerősítve, fenséges gulyást alkotott vendégeink legnagyobb megelégedésére.

Az első, utánpótlás mérkőzés:
Velence-tavi Vikingek - Fehérvár RC.  21 - 7
A picit idősebb átlag életkorú és sokkal rutinosabb Fehérvár győzött az első nagypályás 15-ös mérkőzésüket játszó Vikingek ellen, de fiaink remekül helytálltak, büszke vagyok Fiúk, gratulálok Petya!
Pontszerzőink: Gombárovics Ádám 5 pont, Ormay Geri 2 pont

A második, női-leány sevens mérkőzés:
AG’s Angels - Fehérvár RC.  5-19
Az Angyalok Simon Judittal ( felnőtt magyar válogatott ) megerősítve, fergeteges kezdést követően, Péter Edina félpályás elfutással elért célja után, végig partnerként játszva alulmaradt a három felnőtt válogatottat is felvonultató fehérvári lányok ellen. Számunkra a megtiszteltetés, hogy olyan játékosokkal játszhattunk együtt, mint: Gyolcsos Mária, a válogatott csapatkapitánya, Papp Helga a Zánkai nemzetközi torna legjobbja, Simon Judit a válogatott csatára …. köszönjük a lehetőséget!
Pontszerzőnk: Péter Edina 5 pont

A harmadik, öregfiúk mérkőzés:
Megemlékeztünk Tóth Pistáról, Bratyóról, elhunyt csapattársunkról és barátunkról.
Liget SE - Öregfiúk ligaválogatott    ……… a Liget győzött egy céllal!
A már megszokott fergeteges hangulat, furcsa, személyre szóló szabályok: ha a fiatalok túl gyorsan futnak, büntető! a játékvezető is vihet célt, Öregferit nem szabad szerelni, Sanyika bunyózhat, akivel akar, stb…. Legendák a pályán: Bába Feri bácsi (68 év), Erdélyi Sanyika (57év) folytathatnánk hosszú-hosszú ideig. Öregfiúk Esztergomból, Székesfehérvárról, Százhalombattáról, Biatorbágyról, Budapestről, Érdről, zászlóshajóként futó mai egyesületekből és rég megszűnt, de soha el nem feledett klubokból.

A mérkőzések Szeidl Tamás ( MRGSZ Játékvezetői Testület ) az utánpótlásnál oktató jellegű, a lányoknál mosolygós és az öregfiúknál aktív-pontszerző, parádés játékvezetésével zajlottak.

A mérkőzéseket követően az elmaradhatatlan eszem-iszommal és véget nem érő nosztalgiázással, anekdoták mesélésével zártuk ezt a vidám és napfényes szombati napot.
Este az Öregfiúk így búcsúztak tőlem: „Peti, nagyon jól éreztük magunkat, a környezet csodálatos, a szervezés kiváló, a kaja szuper volt! A srácaid ügyesek, a lányaid gyönyörűek és tehetségesek. Jövőre is idejövünk, ha lehetséges!”
Szétrepesztett a büszkeség! Össze is varrtak a sürgősségin három öltéssel!!

Váczi Péter

 

Köszönetnyilvánítás!

Ez úton szeretném megköszönni a „Sunshine rugby 2009 Agárd” rendezvény szervezésében és lebonyolításában való közreműködőket:

Tóth István polgármester úrnak, hogy részvételével megtisztelt bennünket,
Kocsis Ferenc úrnak (városgazdálkodás) a rendezvény támogatásáért,
Az Agárdi Parkerdő Sport és Szabadidő központ stábjának, Zorrónak a segítségért,
A Parkerdő Büfé dolgozóinak az áldozatos és türelmes munkájukért,
Az Öregfiúknak a részvételért,
Gyolcsos Ferinek a női válogatott szövetségi kapitányának, a Fehérvár RC. edzőjének, leányainak és fiainak a közreműködésért,
Szeidl Tominak a parádés játékvezetésért,
Simon Juditnak, hogy erősítette az Angels csapatát,
Ormay Gabinak és az agárdi szülőknek a főzésért,
Gabinak külön köszönet a szervezésben vállalt áldozatos munkájáért,
Petyának és a fiúknak a technikai lebonyolításban vállalt munkájukért és a ragyogó játékért,
Ormay Zsoltnak a logisztikai támogatásért
Soós Daninak a Velencei Kék Cápák edzőjének a hangosításért és kommentárért
Péter Daninak a videó és rögzítés technikáért,
A Tó Tv stábjának, hogy érdeklődésükkel megtiszteltek bennünket,
Minden Kedves Vendégünknek a megjelenésért,
végül de nem utolsó sorban:
Lányaimnak az AG’s Angelsnek, hogy mindenhol ott voltak, mindent megtettek a rendezvény sikeréért, a ragyogó játékukért, azért hogy kérés nélkül tudták és tették a dolgukat! Köszönöm az aggódásotokat is! Büszke vagyok rátok!

Váczi Péter
Velence-tavi Utánpótlás és Női Rögbi
csapatvezetőCsapataink és edzéseik aktuális időpontjai!
Lánycsapatunk honlapja - AG's Angels
Egy 4 perces szabályismertető videó!
A magyarság sorskérdéséseiről szóló fontos tudnivalók, a folymatok igazi mibenléte!!
Edzéssel, játékvezetéssel kapcsolatos tudnivalók, linkek!
Az agárdi és gárdonyi valamikori rögbis lakosok!
A Magyar Rögbi Szövetség Honlapja
Az Európai Rögbiszövetség honlapja, néha magyar hírekkel is!
A Világszövetség honlapja, rajta az országok rangsorával, sok információval, a Totál Rugby programjával!
Rengeteg fontos link a rögbi világából, csaptok, szervezetek, újságok!
Nagyterjedelmű letölthető videófilmek - mérkőzések, archív anyagok, edzés és játékvezetéselmélet!
Számtalan edzéselméleti, sportadminizstrációval és szervezéssel foglalkozó anyag pdf-ben, sokszor angolul!
A magyar szervezésú közép-európai liga a térség jobb csapatainak!